Η ιστορία μου
ξεκίνησε και θα τελειώσει
στην περιοχή που γεννήθηκα,
μεγάλωσα και ζω.


Λίγα λόγια για μένα

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και είμαι Ιατρός, Γενικός Χειρουργός.


Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στο Βόλο. Σπούδασα στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Ferrara – Ιταλίας και ειδικεύτηκα στη Χειρουργική με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ», ενώ είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Διατηρώ δύο ιδιωτικά ιατρεία και είμαι Επιστημονικός Διευθυντής στην "ΑΝΑΣΣΑ Γενική Κλινική".

Η οικογένεια μου

Είμαι γιος του Αριστοτέλη Μαραβέγια και της Μαρίας Πελεκάνου Μαραβέγια. Η οικογένεια μου δεν έχει κάποια σχέση με την πολιτική.


Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Τόπα και έχουμε τρεις κόρες, την Παναγιώτα-Λυδία, την Αναστασία-Μαρία και τη Γεωργία-Αριστέα.

Μεγαλώνοντας τα παιδιά μου ένιωσα την ανάγκη να αγωνιστώ για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Ονειρεύτηκα μια καλύτερη κοινωνία και αυτό ήταν το πρώτο μου έναυσμα ώστε να ασχοληθώ με την πολιτική.

Η απόφαση μου να πολιτευτώ

Οι αρχαίοι Έλληνες ανέφεραν την πολιτική ως την "τέχνη των Θεών". Στη σύγχρονη Ελλάδα όμως η πολιτική εξελίχθηκε σε μια ενασχόληση ανθρώπων που αποδείχθηκαν "μικροί" για κάτι τόσο σπουδαίο, αν και υπήρξαν και σπουδαίοι πολιτικοί.


Ο τόπος μου, η Μαγνησία είναι σήμερα "πληγωμένη" από την αδιαφορία της Πολιτείας και τις συνέπειες των πράξεων όλων αυτών που πέρασαν ως πολιτικοί με υστεροβουλία και όχι για το καλό του τόπου, ενώ μαστίζεται από όλα τα σύγχρονα προβλήματα.

Όμως το σημαντικότερο για μένα είναι πως έχει χαθεί είναι το χαμόγελο στα χείλη των κατοίκων και η αισιοδοξία πως τα πράγματα θα αλλάξουν. Οι πολίτες της Μαγνησίας πλέον δεν έχουν έμπνευση και αδυνατούν να οραματιστούν ένα καλύτερο μέλλον.

Σε όλα αυτά δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχος. Ένιωσα την ανάγκη να πάρω θέση. Ένιωσα την ανάγκη να αγωνιστώ για τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου και να βγω μπροστάρης σε έναν αγώνα για μια καλύτερη Μαγνησία.


Η συμμετοχή μου στο 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ήταν το πρώτο βήμα, ενώ η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει αέρα ανανέωσης στο κόμμα με τη δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών ήταν για μένα μια πρόκληση.

Έτσι, είχα την ευκαιρία να αξιολογηθώ και στη συνέχεια να μου δοθεί η δυνατότητα να διαδίδω καθημερινά τις προγραμματικές θέσεις της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ηλικία τέτοια που να μπορώ να προσφέρω πολλά αλλά και με αρκετά ήδη ένσημα στην πλάτη μου βρέθηκε ο καθαρός δρόμος της ενασχόλησης με την πολιτική, με την περίπτωσή μου να σχολιάζεται από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.


Στη συνέχεια ακολούθησαν σεμινάρια πολιτικής επιμόρφωσης μαζί με άλλα Στελέχη, συμμετοχή σε προσυνέδρια και στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, συμμετοχή σε συνεδριάσεις της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας, δημοσιεύσεις άρθρων σε εφημερίδες και παρουσίες σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, με κύρια θεματολογία τον σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας.

Επίσης, ακολούθησαν πολλές προσκλήσεις σε εκδηλώσεις, γεγονός που αποτυπώνει την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας περί της όλο και ζωηρότερης συμμετοχής μου στη δημόσια ζωή.


Έχω όραμα, έχω πίστη και δουλεύω σκληρά για να γεφυρώσω το χάσμα ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική. Θέλω η ελπίδα να φωτίσει τον τόπο μου και η εμπιστοσύνη να επιστρέψει στις καρδιές των συμπατριωτών μου.

Κωνσταντίνος Μαραβέγιας Βουλευτής Μαγνησίας