Δέσμευση για τον τόπο μου, τη Μαγνησία


Όπως αναφέρει συχνά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, "Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές. Δουλειές, δουλειές, δουλειές". Αυτό ισχύει και για τη Μαγνησία.

Τα στολίδια μας, τα νησιά μας έχουν ανάγκη όσο ποτέ τη φροντίδα και τη στήριξη της Πολιτείας. Οι κάτοικοι τους πρέπει επιτέλους να μη νιώθουν "μόνοι", ούτε φτωχοί συγγενείς των μεγάλων πόλεων. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχουν λύσεις για την επόμενη ημέρα της Νησιωτικής Μαγνησίας.

Η γνωστή βιομηχανική περιοχή του Βόλου πρέπει να ξαναβρεί τη ζωντάνια που τη χαρακτήριζε το 1960, όταν τη πρωτοδημιούργησε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το Λιμάνι του Βόλου μετά τα "πέτρινα χρόνια" της χαμένης αίγλης λόγω της παντελούς έλλειψης σοβαρών πολιτικών πρωτοβουλιών, πρέπει επιτέλους να επανακτήσει τη θέση που του αρμόζει, αφού αδιαμφισβήτητα αποτελεί κομβικό σημείο επικοινωνίας της Ευρώπης με τις πόλεις της ανατολικής Μεσογείου. Χαιρετίζουμε δε την αδελφοποίηση του λιμανιού μας με άλλα κομβικά και εμπορικά ευρωπαϊκά κέντρα.

Η τουριστική ανάπτυξη επίσης της περιοχής αποτελεί το δεύτερο πυλώνα της επιστροφής της οικονομικής ευημερίας στη Μαγνησία, μέσα από τη αξιοποίηση και προβολή των χωριών του Πηλίου (π.χ. η διευκόλυνση της προσβασιμότητας στα περισσότερα χωριά, όπως το περίφημο τελεφερίκ με κατάληξη τη Μακρυνίτσα Πηλίου).

Προσωπικό μου οραματισμό αποτελεί η διασύνδεση του Βόλου με δυο μεγάλες πόλεις του νομού ( Αλμυρό & Βελεστίνο) με μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην πόλη του Βόλου και πέριξ αυτής. Πρόκειται για τα έργα που θα αναβαθμίσουν ποσοτικά και ποιοτικά την τοπική τουριστική κίνηση, καθιστώντας τη πρώτη πραγματική βιομηχανία.

Η Μαγνησία πρέπει να μετατραπεί σε πρότυπο ανάπτυξης και παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες ελληνικές περιοχές. Αυτό για εμένα αποτελεί προσωπικό στοίχημα και δεσμεύομαι να αγωνιστώ γι αυτό.